Gyakran Ismételt Kérdések

Nem, regisztráció nélkül is lehet rendelést leadni.
Raktárunkon lévő termékek esetében a várható szállítási idő általában 3-5 munkanap. Raktárhiányos termékek esetében ez tovább húzódhat, akár 15 munkanapot is igénybe vehet. Ilyen esetben mindig kiértesítünk a várható érkezési időre, illetve az esetleges fennakadásokról is. Ha ennek ellenére 15 munkanap után sem érkezik meg a csomagod, kérjük érdeklődj ügyfélszolgálatunk elérhetőségeinek egyikén. Email: info@marketbazar.hu
A mindenkor érvényes szállítási módokról a Szállítás és fizetés pontban kaphatsz információt.
Nincs kötelező vásárlási minimum.
Nem, csak a megrendelés leadását követően érkezik be hozzánk ez az információ, amit a lehető leghamarabb feldolgozunk és tájékoztatjuk a megrendelés státuszáról.
A rendelések elküldéséhez szükséges az összes *-al ellátott mező kitöltése az ügyfél adatlapon. Amennyiben valami hiányzik, akkor azt a rendszer jelzi a rendelési oldalon. Az adatok bejelentkezés után a "Belépés" menüpontban adhatóak, illetve változtathatóak meg. Ezen adatok a rendelés elküldése előtt is megadhatóak.
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet alapján az Ügyfelet (Felhasználó / Vásárló) - ha fogyasztónak minősül - elállási jog (a termék visszaküldésének joga) illeti meg az interneten történő vásárlás esetén és ezt a jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatja.

Fogyasztónak az minősül, aki a Ptk. alapján a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Így jelen esetben minden olyan természetes személy vagy magánszemély Ügyfélnek minősül, aki nem egy vállalkozás részére vásárolja meg az adott, általa kiválasztott terméket.

Az elállási jog azt jelenti, hogy internetes vásárlás esetén – azaz interneten (távollevők között) megkötött szerződés esetén jogszabályi felhatalmazás alapján az Ügyfél/Fogyasztó egyoldalúan, indokolás nélkül visszaléphet és az általa vásárolt termék visszaküldése esetén az eladótól kérheti az általa fizetett összeg (így a termék vételára és az esetleges szállítási költség) visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt az Ügyfélnek/Fogyasztónak nem volt lehetősége a termék megvizsgálására, kipróbálására illetve üzembe helyezésére.

Az elállási jog a termék átvételétől számított 14 naptári napon belül gyakorolható.

Az elállási jogát az Ügyfél/Fogyasztó a szerződés megkötésének napja (azaz a termék megrendelésének visszaigazolása) és a termék megérkezésének/átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Ebbe a határidőbe (14 naptári nap) a termék átvételének napja nem számít bele.

Az Ügyfél/Fogyasztó elállási jogát az itt található nyilatkozat felhasználásával vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, azaz annak az Eladó részére e-mail útján vagy postai úton történő megküldésével gyakorolhatja. Az Eladó a nyilatkozat megérkezését visszaigazolja. A nyilatkozatból egyértelműen ki kell tűnnie az Ügyfél/Fogyasztó elállási szándékának.

A termék visszaküldése az Ügyfél/Fogyasztó feladata. Elállási szándék esetében a terméket haladéktalanul, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 14 naptári napon belül vissza kell küldenie (postára kell adnia vagy át kell adnia a futárnak), kivéve, ha a Kereskedő vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés költsége minden esetben az Ügyfelet/Fogyasztót terheli.

Az Ügyfél/Fogyasztó felel a termék jellegének/tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot (azaz a termék rendeltetésszerű használatra alkalmasságának megállapításához szükséges használatot) meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért, amelyet az Eladó részére köteles megtéríteni.

Az Eladó az Ügyfél/Fogyasztó részére a termék vételárát és a szállítási költséget (amennyiben azt az Ügyfél fizette) az Ügyfél/Fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon köteles visszatéríteni, kivéve, ha az Ügyfél kifejezetten beleegyezett abba, hogy a Kereskedő más fizetési módot alkalmazzon. A Kereskedő mindaddig visszatarthatja az Ügyfélnek fizetendő összeget, amíg a terméket az Ügyfél vissza nem küldte vagy annak elküldését kétséget kizáróan nem igazolta.
A mindenkor érvényes szállítási módokról a Szállítás és fizetés pontban kaphatsz információt.
A mindenkor érvényes szállítási módokról a Szállítás és fizetés pontban kaphatsz információt.
Átvétel előtt minden esetben győződj meg a csomag sértetlenségéről! Aláírásoddal igazolod, hogy a termékeket sértetlenül vetted át. Ezt követően Te vagy felelős a termékért. Amennyiben a körültekintő csomagolás és szállítás ellenére a küldemény mégis sérülten érkezik, kérünk jelezd ezt a futárnak mielőtt átvennéd a csomagot és kérd meg, vegyen fel jegyzőkönyvet az esetleges sérülésekről, valamint tájékoztass minket is, hogy minél hamarabb orvosolni tudjuk a problémát.
Rendelésekkel kapcsolatban az info@marketbazar.hu e-mail címre küldjön üzenetet ahol információt és segítséget kérhet.
Az eredeti számlát alapesetben mindig a csomagban, a termékkel együtt küldjük. Ezentúl e-mailben is megkapja a vásárló a számlát.
A VISA és a Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron, V Pay kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.
Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.
A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.
Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

Kártya jellegű hiba:
• A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.
• A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.
• A kártyahasználat tiltott.
• A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.
• A kártya lejárt.

Számla jellegű hiba:
• Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
• A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

Kapcsolati jellegű hiba:
• A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.
• A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

Technikai jellegű hiba:
• Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.
• Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző "back", "reload" illetve "refresh" segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.
A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.
Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.
Nem, a termékek kizárólag a szerződött MPL partnerünktől vehetők át.
Az MPL információt ad a küldemény feladásáról, kézbesítéséről, kézbesíthetetlenségi okáról vagy letétbe helyezéséről. A nyomkövetés szolgáltatás itt érhető el.
Magyarország határain belül bárhova.